Αναβολή του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

18 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου ανέβαλε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στις ΗΠΑ την τελευταία στιγμή. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για την εβδομάδα 19-23 Σεπτεμβρίου, αλλά το Σάββατο 17 Σεπτεβρίου ανακοινώθηκε από το γραφείο του η αναβολή της επίσκεψης. Επίσημη δικαιολογία ήταν ότι «η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα» όπως ανέφερε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ολιγόλογη ανακοίνωσή του. Την ανακοίνωση αυτή ακολούθησαν ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος την απέδωσε στο ρευστό διεθνές κλίμα, αλλά και στις διαφωνίες στο εσωτερικό ευρωπαϊκών χωρών και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος δήλωσε ότι η αναβολή δεν οφείλεται σε κάποιο έκτακτο οικονομικό γεγονός.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα το "Έθνος" πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, ευρισκόμενος στη βρετανική πρωτεύουσα, είχε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία ενημερώθηκε για το δυσμενές κλίμα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Λόγω του βαρέος κλίματος που επικρατεί έχουν προγραμματιστεί Κυβερνητικές συσκέψεις για σήμερα Κυριακή και συγκεκριμένα μια έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στις 3:30 μμ (ώρα Ελλάδος).Πηγές

Bookmark-new.svg