Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένας σεισμός 7.4 βαθμών χτύπησε τα Νησιά Μπόνιν στην Ιαπωνία

Από Βικινέα

22 Δεκεμβρίου 2010

Τα νησιά Μπονίν με πράσινο χρώμα στον χάρτη

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ σεισμός 7.4 βαθμών χτύπησε τα Νησιά Μπόνιν, χθες στην Ιαπωνία. Οι ιαπωνικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι περιοχές γύρω από τα νησιά θα χτυπηθούν από τσουνάμι, όπως και το νοτιότερο τμήμα της χώρας. Ένας αριθμός από μετασεισμούς 5-6 βαθμών χτύπησαν την περιοχή μετά τον αρχικό σεισμό.

"Να αδειάσουν την παραλία από τους ανθρώπους και να μεταφερθούν αμέσως σε ασφαλή μέρη, με βάρκες" παρήγγειλε η Ιαπωνική Μετεορολογική Εταιρεία. Η Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διαχείρηση δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι για τη Χαβάη ή για τον υπόλοιπο Ειρηνικό Ωκεανό.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 155 χιλιόμετρα (95 μίλια) ανατολικά της Chichi-shima των Νησιών Μπόνιν. Ο σεισμός άρχισε αμέσως μετά τις 3:15 π.μ (τοπική ώρα) και εγγράφθηκε σε βάθος 14.9 χιλιομέτρων (9.3 μίλια). Η δόνηση σημειώθηκε 20 λεπτά αργότερα, στις 3:40 π.μ (τοπική ώρα). Εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή και εγγράφθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων (6.2 μίλια).

Δεν υπάρχει αναφορά για καταστροφές αυτή τη φορά, αλλά σύμφωνα με την Υπηρεσία Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ περίπου 2.000 ανθρώποι ένιωσαν τις δονήσεις. Δήλωσε επίσης ότι, "ο πληθυσμός σε αυτή τη περιοχή κατοικεί σε κτίρια, τα οποία είναι ανθεκτικά στον σεισμό, αλλά υπάρχουν και ευάλωτες περιοχές."Πηγές