Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από τρομοκρατική επίθεση στην Στοκχόλμη

Από Βικινέα

14 Δεκεμβρίου 2010

Νέκρος βρέθηκε ένας άντρας και άλλοι δύο τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου μετά από δύο εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη.

Τα Μ.Μ.Ε. αναφέρουν πως η πρώτη έκρηξη προήλθε απο ένα αυτοκίνητο στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Ντροτνιγκάταν στην Στοκχόλμη. Η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Πέτρα Σγιολάντερ ανέφερε πως έγινε μια έκρηξη ανάμεσα στο Ντροτνιγκάταν και στην οδό Όλαφ Πάλμε. Επίσης δύο άνθρωποι βρέθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι μετά την πρώτη έκρηξη.

Η δεύτερη έκρηξη έγινε στο δρόμο του Ντροτνιγκάταν και στο Μπρουγκαργκάταν πέντε λεπτά αργότερα, είπε η Πέτρα Σγιολάντερ. Ένας άντρας βρέθηκε νεκρός στο πεδίο της δεύτερης έκρηξης. "Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε την δεύτερη έκρηξη", είπε η Σγιολάντερ. Οι ταυτότητες του νεκρού άντρα και των τραυματιών δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της δεύτερης έκρηξης, ο Γκάμπριελ Γκαμπίρο, αναφέρθηκε ότι δήλωσε ότι "Υπήρχε ένας άντρας ξαπλωμένος στο έδαφος με αίμα να τρέχει από τηςν περιοχή της κοιλιάς του και τα προσωπικά του αντικείμενα σκορπισμένα γύρω του."

Πιστεύεται ότι οι επιθέσεις έρχονται ως απάντηση στα σκίτσα-γελοιογραφίες του Λάρς Βίλκς, που αναπαριστούσαν τον Μωάμεθ, καθώς και λόγω της στρατιωτικής παρουσίας 500 ανδρών της Σουηδίας στο Αφγανιστάν.Πηγές