Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένας ληστής σκοτώθηκε, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε μετά από αντιπαράθεση στο Δυτικό Γιόρκσαιρ

Από Βικινέα

29 Δεκεμβρίου 2010

Ένας (1) ληστής σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε μετά από αντιπαράθεση στο Δυτικό Γιόρκσαιρ, στην Αγγλία, χθες το πρωί. Ο ληστής, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, "συνεχώς" πυροβολούσε εναντίον αστυνομικών, τραυματίστηκε όταν δέχθηκε πυροβολισμό από τους αστυνομικούς και πέθανε στο νοσοκομείο.

Το Χούντερσφιελντ, Δυτικό Γιόρκσαιρ, ο τόπος, όπου έγινε το περιστατικό

Η αστυνομία παρακολουθούσε ένα σπίτι στο Κίρκεατον του Χούντερσφιελντ εχθές, για να συλλάβει έναν άνδρα, ο οποίος φαίνεται να απειλούσε τον γείτονά του. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν, ο άνδρας άρχισε να τους πυροβολεί, και τραυμάτισε ένα αστυνομικό. Τότε, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το κτίριο.

Αναφορές θεωρούν ότι ο ληστής πυροβόλησε κατά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης, στην οποία συμμετείχαν διαπραγματευτές. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα πέθανε. "Έγιναν τρία (3) δυνατά χτυπήματα - πιθανόν πυροβολισμοί," είπε ένας κάμεραμαν ειδήσεων. "Τότε η αστυνομία άρχιζε να φωνάζει και τους άκουσα να σπάνε τα τζάμια για μπούνε μέσα στο σπίτι. Φώναξαν στο ληστή να σηκώσει τα χέρια του."

Τότε η αστυνομία άρχιζε να φωνάζει και τους άκουσα να σπάνε τα τζάμια για να μπούνε στο σπίτι. Φώναξαν στον ληστή να σηκώσει τα χέρια του

Ένας εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι η αντιπαράθεση έληξε. "Ο άνδρας πήρε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Ένας αστυνομικός, στα 20 του, χτυπήθηκε και στάλθηκε στο νοσοκομείο," είπε. "Λυπόμαστε που το περιστατικό δεν έληξε ειρηνικά όπως ελπίζαμε και επιβεβαιώνουμε ότι ο άνδρας στάλθηκε στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε."

Ο δρόμος παραμένει κλειστός καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Οι γείτονες δήλωσε ότι έμειναν σοκαρισμένοι - ένας είπε ότι ακούστηκαν οχτώ (8) με εννέα (9) πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας. "Η αστυνομία μας είπε να μείνουμε μέσα στο σπίτι αλλά εγώ μπορούσα να δω τι γινόταν απέναντι", δήλωσε. "Πολλοί αστυνομικοί μετέφεραν πολυβόλα. Φωταγώγησαν το σπίτι όπως ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο και η ένοπλη αστυνομία βρίσκονταν πίσω από το φράχτη." Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων της Αστυνομίας διερευνά το θέμα.Πηγές