Έληξε χθες ο Μαραθώνιος επεξεργασιών για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

30 Ιουνίου 2013

Wikimedia-logo.svg Αυτό το άρθρο αναφέρεται στο Ίδρυμα Wikimedia, σε ένα από τα εγχειρήματά του, ή τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό. Τα Βικινέα είναι ένα εγχείρημα του Ιδρύματος Wikimedia.
Wikinews
Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει έρευνα από πρώτο χέρι από μέλη των Βικινέων. Δείτε στη σελίδα συνεργασίας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Η κόκκινη παπαρούνα, σύμβολο των νεκρών της Φλάνδρας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Έληξε χθες στις 29 Ιουνίου 2013 ο Μαραθώνιος επεξεργασιών με θέμα τον Α'Παγκόσμιο Πόλεμο τη προγραμματισμένη ώρα Ελλάδος (24:00) και διήρκησε ακριβώς 24 ώρες. Συμμετείχαν συνολικά οχτώ χώρες (Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Σερβία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Από την πλευρά της ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό είχαμε συνολικά 10 χρήστες που έγραψαν νέα λήμματα, βελτίωσαν τα προηγούμενα και επιφόρτωσαν εικόνες για τις ανάγκες των λημμάτων. Ο σχετικός κατάλογος υπάρχει στη Βικιπαίδεια όπου μπορείτε να δείτε τόσο τους χρήστες όσο και τα νέα λήμματα που δημιουργήθηκαν. Πρόκειται για το πρώτο στα χρονικά edit-a-thon που γίνεται στην ελληνική έκδοση της Βικιπαίδειας και μια σημαντική επιτυχία, καθώς εμπλουτίστηκαν μαζικά λήμματα που αφορούν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και γενικότερα τη στρατιωτική ιστορία.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι το δελτίου τύπου για τη προβολή του event αν και εστάλη έγκαιρα στο ΜΜΕ συνάντησε καθολική αδιαφορία από πλευράς του ελληνικού τύπου, δείγμα της διάθεσης που επικρατεί απέναντι στα Νέα Μέσα από την παραδοσιακή εκδοτική βιομηχανία της χώρας. Εντούτοις η ανακοίνωση του διαγωνισμού προωθήθηκε ευρέως σε blogs, φόρουμ και κοινότητες ελεύθερου λογισμικού και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός υπήρξε επιτυχής, καθώς έδωσε το κίνητρο σε παλαιούς κυρίως, αλλά και νέους χρήστες να γράψουν για θέματα που έχουν σημαντικότατο ιστορικό ενδιαφέρον και δεν είχαν καλυφθεί καθόλου μέχρι σήμερα στην ελληνόφωνη έκδοση της Βικιπαίδειας.Bookmark-new.svg