Έκκληση Πάπα Βενέδικτου 16ου για ειρήνη

Από Βικινέα

25 Απριλίου 2011

O Πάπας Βενέδικτος σε παλαιότερη φωτογραφία

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI απηύθυνε έκκληση για ειρήνη εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση των ανθρώπων στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του ετήσιου Πασχαλινού μηνύματός του χθες την Κυριακή.

Ο Πάπας διαχώρισε την θέση της Λιβύης, λέγοντας, ότι «μπορεί η διπλωματία και ο διάλογος να πάρουν τη θέση των όπλων» κι ευχήθηκε γι'αυτούς που υποφέρουν ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης «να έχουν πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο Πάπας προέτρεψε επίσης για την επαναφορά της «ειρηνικής συνύπαρξης» στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου ένα μακροχρόνιο πολιτικό αδιέξοδο οδήγησε σε βία που άφησε εκατοντάδες νεκρούς, σύμφωνα με τις αναφορές των ομάδων εθελοντών που προσέφεραν βοήθεια.

Τέλος, αναφερόμενος στην Ιαπωνία είπε πως ελπίζει γι' αυτήν να βρει «παρηγοριά και ελπίδα» στον απόηχο του σεισμού του Μαρτίου, του τσουνάμι και της πυρηνικής κρίσης μαζί με άλλες χώρες που κατά τους τελευταίους μήνες έχουν δοκιμαστεί από φυσικές καταστροφές που έχουν σπείρει τον πόνο και την αγωνία.Πηγές