Σκοτώθηκε ο Μάριον Κόλα

Από Βικινέα

21 Ιουλίου 2013

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην περιοχή του Σουλίου τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσε ο φερόμενος ως αρχηγός των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, Μάριον Κόλα. Παρ' όλα αυτά, ο συνεργός του, Ίλιρ Κούπα κατόρθωσε να διαφύγει, ενώ ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ τραυματίστηκε στην κνήμη από σφαίρα και εισήχθη στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και -σύμφωνα με τους γιατρούς- δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί εντοπίστηκαν από τους άνδρες των ΕΚΑΜ να κινούνται πεζοί στην περιοχή του Σουλίου κοντά στο χωριό Βρόσυνα, στην συμβολή των ποταμών Καλαμά και Ζαλογγοπόταμου στις 6:00 περίπου η ώρα. Έπειτα ακολούθησε συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία έπεσε νεκρός ο φερόμενος ως αρχηγός των κακοποιών, Μάριον Κόλα και τραυματίστηκε αστυνομικός από σφαίρα στην κνήμη. Μάλιστα, αυτήν περίπου την ώρα αναμένεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου με σκοπό να αποκατασταθεί το τραύμα που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Αλβανοί κακοποιοί βρίσκονταν στο Σούλι επί δύο εβδομάδες και σκόπευαν να περάσουν το μονοπάτι της Πλακωτής κινούμενοι προς την περιοχή της Βροσύνας. Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει κλοιό στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μιας και υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι δραπέτες δεν είχαν καταφέρει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να βρεθούν στην πατρίδα τους.

Πηγές[επεξεργασία]