Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε διαδηλώσεις στη Συρία

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

18 Απριλίου 2011

Διαδηλώσεις στη Συρία, 8 Απριλίου 2011

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν μετά από συγκρούσεις διαδηλωτών και Αστυνομίας στη κοινότητα Ταλμπίσεχ, στην πόλη Χομς της Συρίας. Η Αστυνομία άνοιξε πυρ κατά 1.000 ατόμων, οι οποίοι παρακολουθούσαν την κηδεία ενός συμπατριώτη τους, ο οποίος είχε σκοτωθεί το Σάββατο.

Χθες, 300 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν στην πόλη Σουβέιντα, με την ευκαιρία της επετείου των 65 χρόνων από την αποχώρηση των τελευταίων γαλλικών στρατευμάτων από την χώρα. Όπως δηλώνουν οι διαδηλωτές, κάθονταν ειρηνικά στη κεντρική πλατεία της πόλης και φώναζαν συνθήματα για πολιτικές ελευθερίες, όταν δέχθηκαν επίθεση από υποστηρικτές του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για διαδηλώσεις στην Αλέπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, στη παραλιακή πόλη Μπανίγιας και στα νότια της Ντάραα, όπου κατά τη διάρκεια κηδείας ακούγονταν συνθήματα για τη παραίτηση του Άσαντ.

Οι διαδηλώσεις έγιναν μια μέρα μετά την ανακοίνωση της άρσης της εκτάκτου ανάγκης από τη Συρία. Η "Διακήρυξη της Δαμασκού", οργάνωση της αντιπολίτευσης, κάλεσε σε ειρηνικές διαδηλώσεις στη Συρία, καθώς και στο εξωτερικό για την υποστήριξη της λαϊκής εξέγερσης.Πηγές

Bookmark-new.svg