Τάνκς στους δρόμους στη Συρία

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

5 Μαΐου 2011

Τεθωρακισμένα οχήματα του συριακού στρατού περιπολούν σε διάφορες πόλεις κατά μήκος της χώρας, όπου διαδηλωτές αμφισβητούν την ηγεσία του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οι στρατιωτικές ενέργειες της Τετάρτης ενέτειναν τους φόβους για άλλη μια επιχείρηση καταστολής από την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ο Άσσαντ δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ντάρα θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Ο Πρόεδρος της Συρίας έκανε την παραπάνω δήλωση την Τετάρτη στην καθημερινή εφημερίδα Αλ Βατάν που κυκλοφορεί στη Μέση Ανατολή.

Ο στρατός έχει θέσει την πόλη Ντάρα υπό πολιορκία με άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα να βρίσκονται στην περιοχή από τις 25 Απριλίου μετά το ξέσπασμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με αίτημα την προώθηση μεταρρυθμίσεων που στην πορεία μετατράπηκαν σε αίτημα για αποχώρηση του Προέδρου Άσσαντ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τανκς είναι τοποθετημένα και σε αυτοκινητόδρομο έξω από την Δαμασκό και περιμετρικά της πόλης Ραστάν.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εντείνει την επιχείρηση καταστολής κατά των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, παρά το γεγονός ότι κλιμακώνονται οι διεθνείς επικρίσεις κατά των ενεργειών της κυβέρνησης Άσαντ. Συνασπισμός τοπικών επιτροπών που οργανώνουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας συλλαμβάνουν τουλάχιστον 500 άτομα ημερησίως.Πηγές


Bookmark-new.svg