Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Από Βικινέα
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

11 Απριλίου 2012

Σήμερα πριν από τις 11.00π.μ. (ώρα Ελλάδος), συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατόπιν έκδοσης σε βάρος του εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και «με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου», αναφέρει η Sigmalive.

Οχήματα της Ασφάλειας, με αστυνομικούς και άνδρες του ΣΔΟΕ πήραν θέση από νωρίς το πρωί της Μ. Τετάρτης έξω από το σπίτι του πρώην Υπουργού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Παράλληλα, την ίδια ώρα περίπου διεξαγόταν έρευνα στην οικία της κόρης του.

Στο σχετικό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής αναφέρεται ότι «η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από διαβίβαση από τη Βουλή των αποτελεσμάτων επανελέγχου που διενεργήθηκε με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής», καθώς κι ότι στη δήλωση πόθεν έσχες του 2009 δεν περιλαμβάνονταν το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τέλος, ο εισαγγελέας ζήτησε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων της χρηματικής εγγύησης, κατάσχεσης του ακινήτου και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.Πηγές

Bookmark-new.svg