Πρώην πράκτορας της CIA δηλώνει ότι οι Αμερικανοί δεν σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν

Από Βικινέα
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

18 Μαΐου 2011

Το σήμα της CIA

Ένας πρώην Αμερικανός πράκτορας δήλωσε σε συνέντευξη στο Πρώτο Κανάλι της Ρωσίας ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν σκοτώθηκε από τους Αμερικανούς στρατιώτες στις 1 Μαϊου 2011. Σύμφωνα με αυτόν, ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε πεθάνει πέντε χρόνια πριν, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Ο Μπεράκ Γιασάρ δήλωσε ότι «τον Σεπτέμβριο του 1992, όταν ήμουν στη Τσετσενία συνάντησα ένα άνθρωπο που ονομαζόταν μπιν Λάντεν. Τον συνάντησα σε ένα σπίτι στο Γκρόζνι, όπου βρισκόταν η οικογένεια του τότε Προέδρου της Γεωργίας, όπου ζούσε και ο Οσάμα».

Όταν ερωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν, δήλωσε ότι «αν και ολόκληρος ο κόσμος πίστευε αυτό που λένε οι Αμερικανοί, εγώ δεν θα μπορούσα να το πιστέψω. Εγώ ήξερα τους Τσετσένους σωματοφύλακες του Οσάμα μπιν Λάντεν, οι οποίοι ήταν μαζί του έως τη τελευταία στιγμή. Αυτοί οι Τσετσένοι τον είχαν θάψει, αφού έτσι έλεγε η διαθήκη του».

«Δεν υπήρξε καμία πολιορκία. Εγώ ξέρω καλά την αμερικανική κουζίνα. Απλά να βρούν τον τάφο του Οσάμα μπιν Λάντεν, να βγάλουν τον μπιν Λάντεν και να δημοσιεύσουν τον θάνατο του μπιν Λάντεν. Ήθελαν να δείξουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες». Όπως δήλωσε στο τέλος, «φοβάται για τη ζωή του, αν και ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες του πρόσφεραν σπίτι και προστασία».Πηγές

Bookmark-new.svg