Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης η τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου.

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

11 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα χρόνια συμπλήρωθηκαν από τις επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 και στη Νέα Υόρκη πραγματοποίηθηκε η τελετή μνήμης των θυμάτων των επιθέσεων. Η τελετή άρχισε στις 08:46, ώρα ανατολικής ακτής, την ώρα που προσέκρουε το πρώτο αεροπλάνο αεροπλάνο στους Δίδυμους Πύργους, και ολοκληρώθηκε τέσσερις ώρες και 44 λεπτά αργότερα με την ανάγνωση των ονομάτων όλων των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη τελετή στο Εθνικό Μνημείο για την 11ης Σεπτεμβρίου, που παραδόθηκε φέτος έπειτα από πέντε χρόνια, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του προκατόχου του Τζορτζ Ο. Μπους. Ο χώρος του Μνημείου καλύπτει περίπου 30 στρέμματα.

Συνυπάρχουν αρμονικά πολλοί αιωνόβιοι πλάτανοι, δύο πολύ μεγάλες λεκάνες από γρανίτη, κτισμένες ακριβώς στο χώρο των θεμελίων των Διδύμων Πύργων. Στα χείλη τους, είναι χαραγμένα, με χαλκό, τα ονοματεπώνυμα όλων των θυμάτων της «11/9».

Τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον ενισχύθηκαν και οι αρμόδιες αρχές τέθηκαν σε επαγρύπνηση μετά τις «αξιόπιστες αλλά μη επιβεβαιωμένες» πληροφορίες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα.Πηγές

Bookmark-new.svg