Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις βουλευτικές εκλογές της Ρουμανίας

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

12 Δεκεμβρίου 2016

Σύμφωνα με αποτελέσματα που δείχνουν δύο exit polls, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας αναδείχθηκε νικηφόρο στις βουλευτικές εκλογές που έλαβαν χώρα στη Ρουμανία και αναμένεται να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρουν τα exit polls, τα οποία διεξήχθησαν από τα κέντρα «CURS-Avangarde» και «IRES», νικητές ήταν οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι συγκέντρωσαν 46% των ψήφων, ακολουθεί το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα με 20% και τρίτο είναι το κόμμα «Ένωση: Σώστε τη Ρουμανία», το οποίοι είναι νεοεισερχόμενο στα πολιτικά δρόμενα της χώρας και εξασφάλισε το 9.2%.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν πως το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας θα προβεί σε σχηματισμό κυβέρνησης με το συμμαχικό κόμμα ALDE, το οποίο έλαβε το 6% των ψήφων. «Είμαι ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα. Η χώρα μας αποτελεί όαση σταθερότητας στην περιοχή. Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες οφείλουν να το κατανοήσουν και να σεβαστούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας», αναφέρει ο Λίβιου Ντραγκνέα, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών.

Bookmark-new.svg
Πηγές