Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Λουκάς Παπαδήμος

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο Λουκάς Παπαδήμος, διακεκριμένος οικονομολόγος, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι πλέον ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αφού διαδέχεται τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, όπου συμμετείχαν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ύστερα από συνεδρίαση δύο περίπου ωρών, ο Λουκάς Παπαδήμος επικράτησε έναντι του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Ο Λουκάς Παπαδήμος έλαβε εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 14:00. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει τροποποιήσει το πρόγραμμά του, σύμφωνα με δημοσιεύσεις, προκειμένου να ορκίσει τη νέα Κυβέρνηση.

Ο Λουκάς Παπαδήμος διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την περίοδο 1994-2002 και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την περίοδο 2002-2010.Πηγές