Ισόβια κάθειρξη στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

28 Φεβρουαρίου 2013

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν ο πρώην Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, καθώς και ο πρώην Ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του και έτοιμος να κλάψει βγήκε από το δικαστήριο ο πρώην Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά την πρόταση του Εισαγγελέα για να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου υποστήριξε ότι «δεν μπορεί ένας δημόσιος άρχοντας να αποφασίσει να κλέψει ξαφνικά το 1999, το αδίκημα δεν είναι πρωτογενές», ενώ πρόσθεσε ότι «η εγκληματική δράση Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια αποκλείει ότι έζησαν έντιμο βίο πριν από το αδίκημα της υπεξαίρεσης».

Ουσιαστικά, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου υποστηρίζει πως «οι δύο από τους κατηγορούμενους της υπεξαίρεσης, οι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας, δεν μπορεί να έχουν κανένα ελαφρυντικό», γιατί πιστεύει πως «έκλεβαν και πριν το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης σε άλλα αξιώματα που κατείχαν».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για ποινή ισόβιας κάθειρξης, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είπε πως «είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοια ποινή σε τοπικό άρχοντα. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» - η απάντηση του Προέδρου του Δικαστηρίου στο τελευταίο σχόλιο ήταν: «Πάντως εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».Πηγές


Bookmark-new.svg