Η Γαλλία ζητά συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών των G7 και των G20 για τη κρίση στην Ιαπωνία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

16 Μαρτίου 2011

Ένα χαρτονόμισμα 10.000 ιαπωνικών γιεν

Η Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε την Τετάρτη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των χωρών των G7 προκειμένου να συζητήσουν τη βοήθεια που θα παραχωρήσουν στην Ιαπωνία, έτσι ώστε αυτή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που ξέσπασε εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Παράλληλα, άλλοι Γάλλοι Υπουργοί συμβούλευσαν τους υπηκόους τους στο Τόκιο να αφήσουν τα σπίτια τους.

Η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ο λόγος συνάντησης για την Ιαπωνία είναι «να δούμε πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε στα θέματα του χρέους τους και πώς μπορούμε να αντιδράσουμε σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο».

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε συνάντηση των G20 για να συζητηθούν οι επιλογές στον ενεργειακό τομέα μετά τη πυρηνική έκρηξη στον σταθμό "Φουκουσίμα". «Χάρη στη συνεδρίαση της Ομάδας των 20, οι Υπουργοί Ενέργειας και Οικονομικών της Γαλλίας θα συζητήσουν για τις επιλογές στον ενεργειακό τομέα του αύριο», δήλωσε μετά ο Σαρκοζί.

Ο Γάλλος Υπουργός Βιομηχανίας, Ερίκ Μπεσόν, δήλωσε ότι η χώρα του χάνει τον έλεγχο στον πυρηνικό σταθμό "Φουκουσίμα" και προτρέπει την Air France να αυξήσει τον αριθμό πτήσεών της στο Παρίσι και στο Τόκιο για τη μεταφορά των Γάλλων υπηκόων από τις ζώνες κινδύνου στο Παρίσι.Σχετικά νέα

Πηγές

Bookmark-new.svg