Ελλάδα: Οι περικοπές στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης απειλούν την ζωή των ασθενών

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

15 Οκτωβρίου 2012

Ισχυρό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, από το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας, τονίζοντας ότι «χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή κόβονται οι απαραίτητες θεραπείες».

«Ένα κράτος που αποκλείει τους ασθενείς από ζωτικής σημασίας για τα νοσήματά τους θεραπείες, είναι κράτος υψηλού κινδύνου για να θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Παιδιά εκτεθειμένα σε δεκάδες λοιμώδη νοσήματα δεν έχουν πια πρόσβαση σε ζωτικά θεραπευτικά σχήματα που σηματοδοτούν την επιβίωσή τους» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης, κρούοντας κώδωνα κινδύνου ότι «θα χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης βασικών φαρμάκων».

Μιλώντας για την σύγχρονη κατάσταση στην υγεία, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «οι γιατροί βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την εκπαίδευση και την εμπειρία τους, ενώ τα φάρμακα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών».

«Είναι τραγικό να πηγαίνει η Ευρώπη μπροστά και εμείς πίσω...Φταίει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη και σήμερα, στους ιθύνοντες ότι οι δαπάνες της υγείας είναι ανελαστικές. Δεν περικόπτονται οριζόντια. Δε γίνεται εξυγίανση με λογιστικά κριτήρια, αλλά με επιστημονικά και ανθρωπιστικά», κατέληξε.Πηγές


Bookmark-new.svg