Βόμβα βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στη Βόρεια Ιρλανδία

Από Βικινέα
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

23 Μαρτίου 2013

Αεροφωτογραφία του Ενισκίλεν.

Εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στο οποίο υπήρχε βόμβα εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Ενισκίλεν της Βόρειας Ιρλανδίας, στην οποία θα διεξαχθεί και η σύνοδος του G8 τον Ιούνιο.

Ο συναγερμός για πιθανή έκρηξη ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε και η αστυνομία ενημερώθηκε για την εγκατάλειψη αυτοκινήτου στην Ντέριλιν Ρόουντ, κοντά στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και κοντά στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν οι αποστολές της G8. Τα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή εκκενώθηκαν για τις έρευνες της αστυνομίας μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Ιρλανδία Άντι Μάρτιν, η ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή ανάγκασε τους δράστες να παρατήσουν το αυτοκίνητο.

Επίσης, σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας στην Κομητεία Φέρμανα όπου βρίσκεται το Ενισκίλντεν δήλωσε ότι πιθανόν η βόμβα να είχε ως στόχο το αστυνομικό τμήμα του Λίσνασκι. Πρόσθεσε ότι: «Για άλλη μια φορά, η κοινότητά μας έχει διαταραχθεί και οι ζωές των κατοίκων τίθενται σε κίνδυνο από μία πρόθεση να προκληθούν απώλειες ζωών και την διατάραξη». Η υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ιρλανδίας Τερέζα Βίλερς δήλωσε ότι «Πράξεις σαν και αυτή εξυπηρετούν μονάχα στην αποφασιστικότητά μας εναντίον εκείνων των τρομοκρατών που δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν στην Βόρεια Ιρλανδία εκτός από καταστροφή».

Τα τελευταία χρόνια, διαφωνούντες παραστρατιωτικές ομάδες βρίσκονταν πίσω από επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα σε διάφορες τοποθεσίες της Βόρειας Ιρλανδίας, συμπεριλαμβανομένου και αποτυχημένες απόπειρες στο Μπέλφαστ και στο Λόντοντερι τον περασμένο μήνα.Πηγές

Bookmark-new.svg